Taimikonhoitoon sijoitettu euro tulee yleensä noin kolminkertaisena takaisin!

- Juho Heikkilä, metsäasiantuntija

Kuka olet?

Olen Heikkilän Juho ja toimin metsäasiantuntijana Mikkeli – Hirvensalmi alueella Taina Kekkosen sijaisena. Olen alun perin Mikkelin Vehmaskylästä kotoisin ja nykyisin asustelen Mikkelin kaupungissa. Metsässä olen touhunnut harrastusmielessä lähes koko ikäni ja 2020 päätin opiskella siitä itselleni ammatin.

Nykyään vapaa-ajan täyttää omien metsien hoitaminen sekä perheen kanssa puuhastelu.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Ensimmäisen vuoden metsätalousinsinööri opintojen jälkeen päätin ryhtyä metsuriyrittäjäksi ja kysyin töitä metsänhoitoyhdistykseltä. Töitä on riittänyt sillä saralla ja tämän vuoden (2023) päätin pitää taukoa metsurin töistä ja hain harjoittelijaksi yhdistykselle. Sijaisuuden tultua hakuun arvelin, että ehkä sitä voisi pitää toisenkin vuoden taukoa metsurin töistä.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi? Miten työt ovat lähteneet käyntiin?

Mukavinta tässä työssä on se, että tapaa uusia ihmisiä erilaisilla taustoilla. Hyvä työyhteisö ja vapaus suunnitella työpäivänsä juuri sellaiseksi mikä itsestä tuntuu hyvältä. Tässä työssä on mukavasti vaihtelua ja sopivasti haastetta. Työpäivä alkaa yleensä kahvikupin äärellä, ja kuulumisten vaihdolla tämän jälkeen lähden usein metsään tilakäynnille tai korjuuta valvomaan. Iltapäivä menee usein toimistolla paperitöiden äärellä.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Juhannusviikolla 2021 olin aamuyöstä taimia istuttamassa ja yhtäkkiä tuli tunne, että joku tuijottaa. Hetken päästä alkoi pusikossa rytisemään ja karhu juoksi aukon poikki parinkymmenen metrin päästä minusta. Ilmeisesti otso kävi aukon reunalla ensin arvioimassa, että mikähän se tuo ukko on miehiään.

Ajankohtaista metsässä juuri nyt?

Kesähelteiden väistyessä on hyvä aika teroittaa raivaussahan terä ja hoitaa taimikot kuntoon, sillä taimikonhoitoon sijoitettu euro tulee yleensä noin kolminkertaisena takaisin.

Energiapuulle on nyt kova kysyntä, niinpä rästiin jääneet nuoren metsän kunnostukset kannattaakin korjata nyt energiaksi.

Soitellaan!

Juho Heikkilä
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
0440 124 123
juho.heikkila@mhy.fi

Mikkelin toimisto
Jääkärinkatu 33
50130 Mikkeli


Toimialue: Hirvensalmi; Monikkala, Lelkola, Merrasmäki, Syväsmäki ja Lahnaniemi.
Mikkeli; Hietanen, Hasa, Pääskynniemi, Susiniemi, Otava, Tikkala, Kallajärvi, Koivakkala, Närvälä ja osa Kekkolaa

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset