Taimikonhoito ratkaisee metsän tulevan tuoton!

- Aki Kemppinen, metsäasiantuntija

Kuka olet?

Tässäpä on Kemppisen Aki. Olen juurtunut tänne syntymäkuntaani Sulkavalle. Asustelen tässä taajamassa omakotitalossa ja vaimoni lisäksi kotona on vielä kirjoilla abivuotta käyvä nuorin tytär.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Lienenkö metsänhoitoyhdistyksen ns. kokeneempaa kaartia, kun aikanaan jo viime vuosisadalla, Sulkavan Metsänhoitoyhdistys tarvitsi metsäsuunnittelijaa ja minua onneksi pyydettiin töihin. Siitä olen sitten kulkeutunut Mhy Metsä-Savon kautta nykyiseen Etelä-Savoon. Ja kovasti olen pitänyt töistä metsänhoitoyhdistyksessä.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työt ovat hyvin monipuolisia ja metsänomistajia on mukava auttaa ja pohtia metsällisiä kysymyksiä heidän kanssaan. Parasta onkin, jos saa sovittua työpäivään maastokäynnin maanomistajan kanssa! Siellähän ne kysymykset yleensä tulevat mieleen ja voimme hyvin käytännönläheisesti niitä myös ratkoa.

Käynnillä sovitut asiat on myös saatava kirjattua ylös ja yleensä toinen mokoma työajasta on toimistolla tietokoneelle tallennusta.

Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Täällä Sulkavankin suunnalla aikanaan tuuleskellut Asta on vielä monen mielessä ja oheinen kuva onkin Asta-Myrskyn vitsakselle taivuttamasta tukkipuusta. Sen aikaiset taimikot ovat jo komeita ja toivottavasti ne ovat ainakin kerran raivattuja. Mutta käykäähän vielä tarkistamassa ne ja muittenkin taimikoiden hoidon tarve!

Otahan luuri käteen ja soita!

Aki Kemppinen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
p. 0400 726 639
aki.kemppinen@mhy.fi

Sulkavan toimisto
Tiiterontie 17 A
58700 Sulkava

Toimialue: Hintsala, Iitlahti, Kaartila, Kaipola, Kaartilanmäki, Lohilahti, Rauhaniemi, Ruokoniemi, Telataipale, Tialanmäki, Pellilä, Torsantaka, Mikkolanniemi, Kiviapaja, Ahvionsaari, Liistonsaari ja Tuohisaari

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset