Jäsenmatka upeaan Itävaltaan

17.04.2017 - 16:15 - 23.04.2017 - 15:30

Metsänhoitoyhdistysten jäsenmatka upeaan Itävaltaan
MA 17.4. - SU 23.4.2017

Itävalta sijaitsee Keski-Euroopan sydämessä. Maa on yksi Euroopan metsäisimmistä ja se lumoaa matkailijan kauneudellaan ja siisteydellään. Kohteenamme on Alpeilla sijaitseva eläväinen Zell am Seen kaupunki. Maisemaa hallitsevat upeina kohoavat metsäiset rinteet ja lumihuippuiset vuoret, vehreät laaksot ja hyvin hoidetut Alppi talot.
Metsämatkamme suuntautuu Salzburgin liittomaahan. Matkan aikana tutustumme alppialueen metsiin, metsänhoitoon, luonnonsuojeluun, metsien virkistyskäyttöön, bioenergiaan ja puunjalostukseen. Monipuoliset retkemme tutustuttavat meidät myös Itävallan rikkaaseen luontoon, kulttuuriin sekä paikalliseen elämään. Matka tarjoaa mahdollisuuden vierailla Mozartin hurmaavassa synnyinkaupungissa Salzburgissa.

Tervetuloa mukaan antoisalle matkalle!

Matkan hinta:  
Jäsenhinta jaetussa kahden hengen huoneessa: 1485€/ hlö, Muut kuin MHY:n jäsenet: 1585€/ hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 195€/ hlö, Päiväretki Salzburgiin: (minimi 20 osallistujaa) 70€/ hlö
Trio Travelsin palvelumaksu: 15€/ hlö

ILMOITTAUTUMISET JA TIEDUSTELUT:
Trio Travelsin sivuilta tarkka matkan sisältö: http://www.triotravels.fi/matkat/metsanhoitoyhdistysten-jasenmatka-upeaan-itavaltaan-2/
Matka toteutuu, loput paikat myydään ilmoittautumisjärjestyksessä
Trio Travels Ltd Oy
Puh. 020 756 8610 TAI
sales@triotravels.fi
www.triotravels.fi

Matkaohjelma
MAANANTAI 17.4.2017 (MATKAPÄIVÄ)
| illallinen
Bussikuljetus Mhy Etelä-Savon toimialueelta päätietä pitkin Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jonne saavutaan 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Reittilento Helsingistä Mücheniin lähtee klo 16:15 ja saapuu perille klo 17:50. Oppaamme ja linja-auto ovat vastassa lentokentällä, josta lähdemme kohti Itävaltaa ja Zeller-järven rannalla sijaitsevaa Zell am Seen viehättävää kaupunkia. Saavuttuamme Zell am Seehen majoitumme ***-tason hotelliin Steinerwirtiin (tai vastaavaan), joka on perinteinen itävaltalainen perhehotelli, toiminnassa jo vuodesta 1493. www.steinerwirt.com. Nautimme yhteisen illallisen hotellilla.
TIISTAI 18.4.
ZELL AM SEE TUTUKSI, ULKOILU- JA VIRKISTYSMETSIEN HOITO,  MHY:n AJANKOHTAISINFORMAATIO
| aamiainen, illallinen
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan lähialueen metsiin paikallisen metsäammattilaisen opastamina. Kuulemme metsien virkistyskäytöstä sekä ympäröivien metsien ja luontopolkujen hoidosta, painopiste on metsänhoidon ja matkailun yhteensovittamisessa. Vaellamme kauniissa alppimaisemassa. Teemme myös opastetun kaupunkikävelyn Zell am Seen keskustassa. Palaamme takaisin hotellille iltapäivällä, jolloin on vuorossa Mhy:n ajankohtaisinformaatio. Illallinen hotellilla.
KESKIVIIKKO 19.4.
KOSTEAN ILMASTON METSÄT, KRIMMLIN VESIPUTOUKSET
| aamiainen, lounas
Hotellin aamiainen. Lähdemme bussilla tutustumisretkelle Euroopan korkeimmille vesiputouksille Krimmliin. Näemme, miten mahtavat luonnonvoimat ja vesimassat järjestävät vaikuttavan konsertin. Huomio kiinnittyy vesiputouksen aiheuttaman mikroilmaston vaikutuksiin alueen puustoon ja pintakasvillisuuteen. Maapohja peittyy sammalista ja puusto on sopeutunut runsaaseen kosteuteen. Tutustumme myös Hohe Tauernin kansallispuistokeskukseen, jossa saamme monipuolisesti lisätietoa alueen luonnosta ja metsien hoidosta. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Zell am Seehen palattuamme on vapaata aikaa.
TORSTAI 20.4.
SAHA- JA BIOENERGIALAITOSVIERAILUT
| aamiainen, illallinen
Aamiaisen jälkeen lähdemme vierailulle paikalliselle sahalle. Sahan edustaja tutustuttaa meidät sahan toimintaan ja siihen liittyvään puukauppaan. Sahalta jatkamme matkaamme bioenergialaitokselle, jossa kuulemme laitoksen toiminnasta ja bioenergian käytöstä Itävallassa. Matkan varrella pysähdymme kauniissa Maria Almin kylässä, jossa meillä on aikaa nauttia makumme mukaan paikallisravintoloiden palveluista. Palaamme iltapäivällä hotellille, loppupäivä on vapaata aikaa.  Illallinen hotellilla.
PERJANTAI 21.4.
RETKI SALZBURGIIN (lisähintainen) TAI VAPAAOHJELMAINEN PÄIVÄ
| aamiainen, illallinen
Vapaaohjelmainen päivä: Mahdollisuus tutustua aamiaisen jälkeen omatoimisesti Zell am Seen viehättävään lomakaupunkiin ja ympäröiviin luontopolkuihin.
LISÄHINTAINEN KOKOPÄIVÄRETKI, hinta 70 EUR/hlö
Retkikuvaus: Hotellin aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle. Suuntaamme kuvankauniiseen Salzburgiin, joka tunnetaan Mozartin synnyinkaupunkina. Historiallisessa keskustassa on lukuisia kauniita kirkkoja ja mielenkiintoisia museoita sekä hyvänä maamerkkinä linna 1000-luvulta. Kaupungissa on aikaa käydä ostoksilla sekä lounaalla tai vaikkapa maistaa alkuperäistä Sacher-kakkua. Illallinen hotellilla.
LAUANTAI 22.4.
LAAKSOJEN METSÄT JA MAISEMARETKI KARPUNIN JÄÄTIKÖLLE
| aamiainen, illallinen
Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän metsä- ja luontoretkelle, nousemme Kaprunin jäätikölle 3029 metriin. Alhaalla niityt nousevat laaksoista, kunnes maisema muuttuu rinteillä lehti- ja havupuumetsiksi. Ylempänä havainnoimme, miten puustoinen maisema muuttuu vähitellen ylängön laidunmaaksi ja edelleen karuksi kivikoksi ja viimein jäätiköksi. Ajamme paikallisella postibussilla Kapruniin. Kävelemme (n. 3,5 km, edellyttää normaalin kävelykunnon) hissien ala-asemalle.  Ne, jotka kokevat kävelyn itselleen hankalaksi, voivat jatkaa postibussilla suoraan hissien ala-asemalle ja odottaa siellä muuta ryhmää, ala-asemalla on ravintolapalvelut. Nousemme köysiratahissillä ylös, missä katsomme luontofilmin, ihailemme huikeita maisemia ja nautimme mielemme mukaan näköalaravintolan palveluista. Palaamme ala-asemalta postibussilla hotellille.
Illallinen hotellilla (sis. ruokajuoman).
SUNNUNTAI 23.4.(KOTIMATKA)     
| aamiainen
Aamiaisen jälkeen opastettu bussikuljetus kohti Münchenin lentokenttää, josta lento Helsinkiin lähtee klo 12:10. Perillä Helsingissä olemme klo 15:35. Jatkamme matkaa bussilla päätietä pitkin Mhy Etelä-Savon toimialueelle, matkalla pidetään tarvittaessa tauko.  Antoisa matkamme on päättynyt.  Hyvää kotimatkaa!

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo

Väätäisentie 5, 51900 JUVA
Puhelin 015 357 4000 (avoinna arkisin klo 8-16)
etelasavo@mhy.fi