Pentti Immonen 40 vuotta Mhy:llä

18.6.2021

Pentti Immosen työura metsänhoitoyhdistyksellä täytti juuri 40 vuotta. Kysyimme Pentiltä muutaman kysymyksen  pitkän työuran varrella tapahtuneisiin asioihin liittyen. Haluamme onnitella Penttiä hienosta saavutuksesta!

Pentti Immonen aloitti työt metsäsuunnittelijana Rautjärven metsänhoitoyhdistyksessä kesäkuussa 1981. Muutaman vuoden jälkeen työtitteli vaihtui metsäneuvojaksi, jonka jälkeen työtehtävät ovat pysyneet tiivisti metsänomistajien edunvalvonnassa tähän päivään saakka. Vuonna 1996 Rautjärven ja Ruokolahden yhdistykset fuusioituivat Vuoksen metsänhoitoyhdistykseksi. Muutamien mutkien kautta Etelä-karjalan alueen metsänhoitoyhdistykset ovat sittemmin liittoutuneet Mhy Etelä-karjala ry:ksi. Vaikka isoja muutoksia on tapahtunut, Pentin työtehtävät ovat pysyneet pitkälti samoilla alueilla.  

Alla vielä Pentin omia mietteitä asiasta:

"Tuntuu, että tällä välillä on kaikki muuttunut…ja toisaalta, ei mikään! Asiakkaillemme, MHY:n jäsenten neuvonnalle ja edun ajamiselle on vähintään yhtä suuri tarve kuin taloon tullessa 15.6.1981. Toki neuvonnan muoto on tällä välin muuttunut.

Alalle tulo oli sitä tuttua ajopuuteoriaa. Kaipa se Kainuun erämailla samoilu jotenkin ohjasi oikeaan suuntaan.

Mieleenpainuvimpia kokemuksia uralla on oman toimialueen ytimeen sijoittuneet ASTA- ja VEERA-myrskyt ja niiden hoitotoimenpiteet. Toki myös esikoistytön syntymä 1990 ja laitokselta suoraan työn ääreen säntääminen Emäntien metsäpäiville on jäänyt mieleen.

Työpisteessä pysymistä on edesauttanut asiakkailta saatu luottamus toki työkavereita unohtamatta."

- Pentti Immonen, 16.6.2021. Parikkala.