Mhy Etelä-Karjalan jäsenet saavat ilmaisena jäsenetuna Metsäselain-mobiilisovelluksen

23.2.2017

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjala tarjoaa maksutta jäsenetuna mobiilisovelluksen, jolla voit selailla metsäsuunnitelmaasi kätevästi älypuhelimessa tai tabletissa. Mobiilipalvelu on kätevä apu myös vapaa-ajan harrastuksiin – maastokartat koko Suomesta.

Kun sinulla on mhy:n laatima uusi tai päivitetty metsäsuunnitelma mhy:n tietojärjestelmässä, niin saat jäsenetuna maksutta mobiilimetsäsuunnitelman älypuhelimeesi. Suunnitelman pitää olla vuodelta 2014 tai uudempi. Metsäkeskuksen verkkosivuilla eli www.metsaan.fi -olevat kuviotiedot eivät välttämättä tarkoita, että tilallasi olisi metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijan tekemä metsäsuunnitelma. Valtaosa www.metsaan.fi -aineistosta on kuvattu ilmasta käsin eikä kukaan ole tarkistanut tietoja maastossa. Metsäsuunnitelman olemassa olo kannattaa tarkistaa metsäasiantuntijaltasi.

Metsäselaimen ominaisuuksiin kuuluvat:
* Metsäsuunnitelmien kuviot ja metsäsuunnitelman tarkat tiedot
* Teemakartat hakkuu- ja hoitotoimenpiteistä, hakkuutuloarviot
* Oman sijainnin näyttö (satelliitti- ja verkkopaikannus) JA oman sijainnin ja reitin tallennus
* Tarkimmat ja tuoreimmat peruskartat koko Suomen alueelta
* Kiinteistörajat koko Suomen alueelta
* Maanmittauslaitoksen ilmakuvat koko Suomen alueelta

Selailtavat metsäsuunnitelmat voivat olla ympäri Suomea. Sovellusta voidaan käyttää myös ilman nettiyhteyttä.

Metsäsuunnitelman ohella voit hyödyntää Metsäselainta erinomaisesti myös vapaa-ajan harrastuksissa, koska se sisältää tarkimmat ja ajantasaisimmat maastokartta- ja ilmakuva-aineistot koko Suomen alueelta.

Tulevaisuudessa on mahdollisuus valokuvien ja muistiinpanojen tallennukseen. Jatkossa on mahdollista myös yhteydenpito metsänhoitoyhdistykseen Metsäselaimen kautta, sekä metsäsuunnitelmatietojen päivitys Metsäselaimessa, jolloin voit lähettää päivitykset kätevästi metsäasiantuntijalle. Metsäselain on siis monipuolinen sovellus, joka kannattaa ottaa käyttöön.

Löydät sovelluksen laitteesi sovelluskaupasta hakemalla hakusanalla ”metsäselain”. Mhy:n sovellus on Accelbit Oy:n valmistama. Metsäselain on ladattavissa Android-, iPhone/iPad- sekä Windows Phone –laitteille kunkin puhelimen sovelluskaupasta. Palvelu on käytettävissä myös verkossa osoitteessa www.metsaselain.fi. Voit tutustua mobiiliin metsäsuunnitelmaan heti kokeilemalla Metsäselain.fi-osoitteesta löytyvää demometsäsuunnitelmaa

Mhy Etelä-Karjalan alueella metsäselain-yhteyshenkilönä toimii suunnittelupäällikkö Jari Jordan puh. 0400 137 518.

Toimintaohjeet mobiilimetsäsuunnitelman tilauksissa:

1.Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi.

2.Metsäneuvojasi tarkastaa metsäsuunnitelmasi tilanteen. Voit sopia suoraan hänen kanssaan uuden metsäsuunnitelman tilauksesta tai metsäsuunnitelman päivityksestä.

3.Kun uusi metsäsuunnitelma on valmis tai vanha suunnitelma päivitetty ajan tasalle, niin metsäsuunnitelma siirretään metsäneuvojan toimesta mobiilipalveluun. Saat meiltä käyttäjätunnuksen ja ohjeet palvelun käyttöön.

4.Tämän jälkeen sinulla on metsäsuunnitelma karttoineen ja kuviotietoineen aina mukana. Tämän lisäksi sinulla on mm. ajantasaisimmat peruskartat ja ilmakuvat koko Suomen alueelta.

 

Hyödynnä jäsenetusi!