Mhy Etelä-Karjala ja Saimaarium ovat sopineet yhteistyöstä

08.7.2021

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjala sekä tiede- ja luontokeskus Saimaarium ovat sopineet yhteistyöstä. Saimaarium sijaitsee Lappeenrannan linnoituksen kärjessä ja toivottaa metsänomistajat tervetulleeksi Suomen kattavimpaan ja kauneimaan järviluontonäyttelyyn.

Mhy Etelä-Karjala ja Saimaarium jakavat yhteiset arvot ja toimivat molemmat puhtaampien vesien hyväksi

Metsänhoitoyhdistykset ovat sitoutuneet luonnontilaa edistäviin toimiin ja tekevät työtä esimerkiksi Metso-  ja Helmi-suojeluohjelmien hyväksi. Nyt metsänhoitoyhdistyksen jäsen on myös tukemassa järviluonnon eteen tehtävää työtä sekä kasvatusta.

Yhteistyössä Mhy Etelä-Karjala ja Saimaarium järjestävät Etelä-Karjalan alakoululaisille syyslukukaudella 2021 luontokerhopäivät sekä Parikkalassa, Ruokolahdella että Lappeenrannassa. Lisäksi on sovittu asiantuntijayhteistyöstä ja syksyn aikana tulemmekin järjestämään jäsenillemme järviluontoteemaan liittyvän luennon.

Saimaariumin näyttely avautui kesäkuussa 2021. Metsänomistajat perheineen ovat tervetulleita oppimaan järvien ekologiasta, saimaannorpan ja uhanalaisten lohikalojen suojelusta sekä Saimaan järviluonnosta.

Lisää Saimaariumin toiminnasta voit lukea https://saimaarium.fi/