Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan jäsenmaksu 2021

12.2.2021

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksun kerääminen ja jäsenmaksu muuttuvat vuonna 2021. 
Metsänhoitoyhdistyksen jäsenet saavat jäsenmaksun 2021 uuden Oiva-jäsenrekisterin kautta.

Oiva-jäsenrekisteri on yhteinen koko MTK-Metsänomistajat-järjestössä, joten jos kuulut sekä metsänhoitoyhdistykseen että MTK-yhdistykseen, saat molempien yhdistysten jäsenmaksut samalla laskulla. Laskut saapuvat helmikuun loppupuolella ja eräpäivä on 15.3.

Jos olet aiemmin tallentanut jäsenmaksun tili- ja viitenumeron laskupohjaksi, ne eivät enää toimi, sillä jäsenmaksujen tili- ja viitenumerot muuttuvat myös. Vuonna 2021 lähetämme vielä jäsenmaksut kaikille paperisina, mutta suosittelemme siirtymään e-laskuun. Se on paljon halvempaa. Ohjeet e-laskun tilaamiseksi löydät jäsenmaksulaskustasi ja Oiva-jäsenportaalista.

Oiva-jäsenportaaliin pääset kirjautumaan jäsenmaksun maksettuasi osoitteessa www.mtk.fi. Sieltä löydät mm. sähköisen jäsenkorttisi, jäsenmaksusi perusteet ja tietoa MTK:n järjestämistä koulutuksista. Oivan kautta voit myös esimerkiksi tilata järjestön uutiskirjeitä sinua kiinnostavista aiheista.

Jäsenmaksun maksamalla saat käyttöösi yhdistyksen arvokkaiden palveluiden ja jäsenetujen lisäksi myös koko järjestön laajat jäsenedut, jotka löydät osoitteesta www.mtkhankinnat.fi.

Alla muutamia kysymyksiä ja vastauksia liittyen Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyteen. Mikäli et löydä vastausta täältä, ole yhteydessä ekarjala(at)mhy.fi.

Metsänhoitoyhdistykset uudistivat jäsenyytensä, mikä muuttuu?

Tärkein tieto on se, ettei sinun tarvitse tehdä mitään: Jäsenyys jatkuu kuten aiemminkin!

Aiemmin metsänhoitoyhdistyksen jäsenet ovat maksaneet metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksua, jonka jälkeen metsänhoitoyhdistykset ovat tilittäneet edunvalvontamaksun osuuden MTK:lle. Nyt järjestöuudistuksessa nämä kaksi maksua eritellään metsänomistajalle avoimuuden takaamiseksi. 

Merkittävin muutos on myös se, että mikäli olet useamman metsänhoitoyhdistyksen jäsen, saat jatkossa vain yhden jäsenlaskun ja -kortin. Myös edunvalvontamaksun maksat tällöin yhden kerran. 

Aiemman hehtaariperusteisen maksun myötä siirrymme portaittaiseen jäsenlaskutukseen. 

Jäsenlasku ja jäsenkortti saapuu samaan tapaan kuin aiemminkin. Otamme myös käyttöön yhteistyössä MTK:n kanssa Oiva-jäsenmaksurekisterin, jossa metsänomistaja pääsee katsomaan tietojaan, tekemään osoitteenmuutoksia sekä valitsemaan sähköisen ja paperilaskun väliltä. Jatkossa jäsenkortti on paperisen lisäksi sähköisessä muodossa. Uusi Oiva-jäsenrekisteripalvelu avataan alkuvuonna 2021.

Mikä on edunvalvontamaksu?

Mhy-jäsenmaksulla ja edunvalvontamaksulla puolustamme metsänomistajien oikeuksia niin paikallisesti, maakunnallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tätä ei muilta metsäpalvelujen tarjoajilta saa. Teemme metsänomistajien hyväksi mm. vaikuttajaviestintää, metsäasiantuntijoiden koulutusta sekä tarjoamme erityisosaamisen niin puukauppa-, luonnonhoito- kuin kaavoitusasioissa.

Edunvalvonta on esimerkiksi sitä, että MTK Metsälinjan asiantuntijan lausunto saa maakuntakaavan pakkosuojelumerkinnät kääntymään vapaaehtoiseksi suojeluksi tai rajauksen muotoutumaan niin, että kaavan vaikutuksia vähentämättä metsänomistajan oikeusturva säilyy. Edunvalvontaa on myös se, että paikallinen metsäasiantuntija on kärryillä metsänomistajan oikeuksista vaikkapa puukauppa-asioissa, niin että metsätalouden kannattavuus nousee.

Kannattaako olla jäsen?

Ehdottomasti! Sitä kautta varmistat palvelujen saannin sekä tutun asiakassuhteen ja tuttujen toimijoiden säilymisen.

Miten jäsenyys minua käytännössä hyödyttää?

Saat palvelumme jäsenhintaan ja laajan MTK Hankinnat-etutarjonnan käyttöösi. Saat käyttöösi koko organisaatiomme osaamisen kustannustehokkaasta metsänhoidosta, puukaupasta, edunvalvonnasta sekä kattavasta metsäviestinnästä. Sertifioimme metsäsi. Pidämme puoliasi niin lähikunnissa kuin kansallisesti ja kansainvälisesti. Kulunut vuosi on osoittanut, että metsänomistajien omaisuudella olisi paljon muitakin ottajia, mutta vain harva on puolustamassa. Onko sinulla varaa jäädä pois?

Mitä erityistä metsänhoitoyhdistyksessä on?

Me olemme yksityisten metsänomistajien yhteenliittymä - ainoa Suomessa, joten ajattelemme puolueellisesti metsänomistajan etua.

Metsänhoitoyhdistys on ainoa toimija, joka:
- kilpailuttaa puukauppasi, niin että saat parhaan mahdollisen hinnan
- valvoo korjuun
- auttaa paikallisesti edunvalvontatilanteissa (maankäyttö, riistakysymykset, kaavoitus...)
- tekee töitä metsänomistajan etujen eteen, koskee se sitten Suomen lainsäädäntöä tai EU:ta.

Entä jos eroan metsänhoitoyhdistyksestä?

Jos haluat tavata tuttua metsäneuvojaasi, hoitaa puukaupan mahdollisimman hyvin tai saada käyttöösi sata luottometsuriamme, niin ainoa hyvä vaihtoehto on jatkaa jäsenenä, sillä jatkossa vain jäsenet saavat palvelumme jäsenhintaan. Jäsenille lähetämme lehden kaksi kertaa vuodessa ja he ovat metsätiedotuksemme piirissä.

Mikäli kuitenkin haluat erota, Metsänhoitoyhdistyksen säännöt ohjeistavat näin: "Jos jäsen haluaa itse erota, tehköön siitä kirjallisen ilmoituksen hallitukselle taikka sen puheenjohtajalle. Eroaminen astuu voimaan heti."

Mitkä ovat jäsenmaksun perusteet Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalassa?

Valtuuston päätösten mukaisesti metsänomistajan jäsenmaksu on tasamaksu 68,00 €/vuosi. Jäsenmaksu jakautuu Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan 50,00 € jäsenmaksuun sekä 18,00 € MTK:n perimään edunvalvontamaksuun.