Metsänhoitoyhdistyksen kesäharjoittelijoiden esittely

24.5.2021

Metsänhoitoyhdistyksessämme työskentelee useita harjoittelijoita kesän aikana. Harjoittelijoita toimii kaikilla toimistoillamme eli Parikkalassa, Ruokolahdella ja Lappeenrannassa. Metsänomistaja voi hyvinkin saada iloisen yhteenoton uudesta numerosta. Alla esittelyt kaikista harjoittelijoistamme.

Kysyimme harjoittelijoilta seuraavat kysymykset:

a) Kuka olet?
b) Mistä olet kotoisin?
c) Missä opiskelet ja monettako vuosikurssia?
d) Miksi metsäala?
e) Mitä odotat mhy-harjoittelulta?
f) Miltä metsäala näyttää metsäopiskelijan silmin?

Parikkalan toimipiste

Harjoittelija Leevi Hämäläinen

a) Olen Leevi Hämäläinen, 22-vuotias metsätalousinsinööri opiskelija Karelian ammattikorkeakoulusta.

b) Olen alun perin kotoisin Punkaharjulta, mutta muutin opintojen perässä Joensuuhun.

c) Olen toisen vuosikurssin opiskelija Karelian ammattikorkeakoulusta.

d) Lukion jälkeen mietin, mitä alaa alkaisin opiskelemaan ammattikorkeakoulussa ja kaikista kiinnostavimmalta alalta vaikutti metsäala. Olen myös pienestä pitäen tykännyt tehdä metsänhoitotöitä kotitilallani ja muutenkin liikkua luonnossa, joten tuntui luontevalta alkaa opiskelemaan metsäalaa.

e) Harjoittelulta odotan monipuolista kuvaa metsäalan ja etenkin metsäasiantuntijan työnkuvasta. Tähänkin mennessä harjoittelua olen päässyt jo mukaan monenlaisiin töihin vaikkakin harjoittelua on kestänyt vajaa kuukausi vasta.

f) Metsäala vaikuttaa opiskelijan silmin monipuoliselta alalta, sillä yhä enemmän tulevaisuudessa luultavasti tulemme tarvitsemaan uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Metsäalalla löytyy myös hyvin erilaisia työnkuvia, joka on mielestäni hyvä, koska tällöin pääsee keskittymään siihen aihealueeseen, mikä kiinnostaa alalla eniten. Metsäala on myös jatkuvasti kehittyvää, joka pitää mielenkiintoa yllä alaa kohtaan.

Ruokolahden toimipiste

Harjoittelija Tessa Kivistö

a) Olen Tessa Kivistö

b) Kotoisin olen Lappeenrannasta

c) Opiskelen metsätalousinsinöörin tutkintoa toista vuotta Joensuussa, Karelia ammattikorkeakoulussa

d) Metsäala valikoitui ehkä vähän vahingossa, hain yhteishaussa erilaisille luontoon ja ympäristöön liityviin koulutuksiin, ja ns. päädyin opiskelemaan Joensuuhun

e) Odotan mielenkiintoista kesää, jossa pääsisi oppimaan mahdollisimman paljon. Sekä olisi kiva, jos huomaisi, että on sitä koulussakin tullut jo jotain opittua

f) Metsäala näyttää opiskelijan silmin valoisalle, sekä kuitenkin asemansa pitävänä tulevaisuuden alana. Metsässä on paljon mielenkiintoista opittavaa

Lappeenrannan toimipiste

Harjoittelija Tomi Ahonen

a) Tomi Ahonen, 24-vuotias metsäylioppilas. Vapaa ajallani kalastan, metsästän ja salillakin tulee pyörittyä.

b) Olen kasvanut Taipalsaarella.

c) Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa metsätieteitä nyt kolmatta vuotta.

d) Kiinnostus metsään ja metsäalaan on kehittynyt perheen oman tilan, ja harrastusten kautta. Toisaalta metsäala on kiinnostanut työnä sen monipuolisuuden ja mahdollisuuksien takia.

e) Toivoisin, että harjoitteluni aikana oppisin uutta metsäalasta ja pystyisin laajentamaan ymmärrystäni ja osaamistani. Odotan myös paljon sitä, että pääsen tapaamaan metsänomistajia ja kuulemaan heidän ajatuksiansa metsästä.

f) Metsäalalla on Suomessa pitkä historia ja vaikka tuntuu siltä, että edessä on paljon muutoksia ja uutta, uskon vahvasti, että Suomalaisella metsällä ja metsäalalla on hyvä tulevaisuus. 

Harjoittelija Elina Heikkinen

a) Olen Elina Heikkinen

b) Taipalsaarelta, jonka jälkeen olen asunut lyhyitä pätkiä mm. Vantaalla, Hyrynsalmella, Keuruulla ja Joensuussa opiskeluvuodet. Tällä hetkellä asun Lappeenrannassa.

c) Opiskelen Joensuussa Karelia ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta.

d) Olen pienestä asti ollut kiinnostunut luonnosta ja luonnossa liikkuminen on ollut vahvasti läsnä elämässäni aina. Paras ystäväni alkoi opiskelemaan metsäalaa vuoden ennen minua ja suositteli alaa minulle. Myös ukkini oli vahva tekijä aikoinaan metsäalalla ja hän omalta osaltaan toimi minulle esikuvana. Tutustuin metsätalousinsinöörin koulutukseen, kiinnostuin ja hakeuduin kouluun. Omalta alalta ainakin nyt tuntuu ja tässä pääsee hyvin hyödyntämään omia vahvuuksia.

e) Odotan paljon haasteita, erilaisia työtehtäviä, omaa kehittymistä, oppimista ja eväitä menestymiseen tulevaisuudessa.

f) Metsäala näyttää opiskelijan silmin erittäin laajalta. On paljon erilaisia työnkuvia, joihin voi valmistumisen jälkeen työllistyä. Minusta on erittäin mielekästä, että valmistumisen jälkeen ei ole vain sitä yhtä ainutta työnkuvaa vaan voi ns. valita itselleen parhaan ja pääsee hyödyntämään omia vahvuuksia. Toki heti valmistumisen jälkeen tuskin kellään on varaa alkaa oikein valikoimaan avoimia työpaikkoja, mutta mielestäni jokainen työkokemus on tärkeä ja kehittää omaa osaamista.

Harjoittelija Joona Simola

a) Olen Joona Simola, 26-vuotias metsätalousinsinööri ja metsätieteiden ylioppilas

b) Savitaipaleelta

c) Opiskelen Helsingin yliopistossa metsätieteiden maisteriksi. Opintoja on nyt vuosi takana. Aikaisemmalta koulutukseltani olen metsätalousinsinööri.

d) Metsäala on hyvin monipuolinen ja osaltaan ammatinvalintaan vaikutti myös suvun metsänomistus.

e) Odotan uusien näkökulmien löytämistä ja paikkoja ammatilliselle kehittymiselle.

f) Keskustelu metsistä ja niiden ympäristövaikutuksista on noussut viime vuosina hyvin trendikkääksi ja tärkeäksi puheenaiheeksi. Metsäalan tulee kehittyä ja sopeutua tuleviin muutoksiin, sekä pyrkiä osallistumaan julkiseen keskusteluun tuoden mukanaan ammattimaista näkökulmaa.

Tervetuloa kaikille tutustumaan yhdistyksen toimintaan!