Metsänhoitoyhdistyksen johtaja vaihtuu

16.10.2020

Vuoden vaihteessa päättyy Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalassa yksi ajanjakso. Pitkäaikainen johtaja Markku Vaario siirtyy viettämään eläkepäiviä ja uuden sukupolven on aika hypätä ohjaamaan metsänhoitoyhdistyksen toimintaa. Uudeksi johtajaksi metsänhoitoyhdistyksen hallitus on nimittänyt 39-vuotiaan Jarkko Ruokosen. Ruokonen aloittaa työnsä lokakuun alussa liiketoimintajohtajan nimikkeellä ja työhön perehtymisen jälkeen tammikuusta alkaen yhdistyksen johtajana.

Kuka on Jarkko Ruokonen?

”Olen 38-vuotias maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti sekä kauppatieteiden maisteri Itä-Suomen yliopistosta. Toimin vuosituhannen alussa harjoittelijana sen aikaisessa Etelä-Saimaan metsänhoitoyhdistyksessä. 13 viimeisetä vuotta on vierähtänyt pääkaupunkiseudulla kansainvälisen yritysrahoituksen parissa ja myyntitiimin johtajana.  Olen syntyperäinen lappeenrantalainen, tarkennettuna nuijamaalainen, ja nyt on aika palata kotiseuduille. Vapaa-ajallani harrastan metsästystä ja suunnistusta sekä tietysti metsänhoitoa, olenhan pienmetsänomistaja itsekin.”

Mitä tuot mukanasi metsänhoitoyhdistykseen?

"Tulen liiketoimintakulttuurista, jossa saumaton yhteistyö oman organisaation asiantuntijoiden kesken ja pitkäaikaiset asiakkuudet ovat kaiken tekemisen perusta. Uskon että myös Metsänhoitoyhdistyksessä voidaan ottaa käyttöön oppiminen organisaation sisällä, jolla mahdollisestaan sekä tiedonkulku että jokaisen asiakaskohtaamisen laatu. Kun parhaat käytännöt ja tietous ovat laajasti käytössä metsänhoitoyhdistyksen ja parhaassa tapauksessa koko yhdistyskentän sisällä niin voimme olla varmoja, että kaikkien yhdistyksen jäsenten käytössä on viimeisin ja asianmukaisin tieto metsänhoitoon ja metsänhoitotoimenpiteisiin liittyen"

Mitä jäsenet voivat odottaa metsänhoitoyhdistykseltä tulevaisuudessa?

"Yksityiset metsänomistajat omistavat Suomessa puuston kasvusta 70 prosenttia ja laadukkaan metsänhoidon ansiosta kasvavat puuvarannot tarkoittavat, että yhdistysten merkitys osana suomalaista, vertailun kestävää metsänhoidon kehitystä, on edelleen merkittävä. Jäsenillä on oikeus ja velvollisuus odottaa asiantuntevaa palvelua ja jäsenistölle sopivia tuotteita ja ratkaisuja. Metsänhoidon tavoitteet voivat olla erilaisia eri metsänomistajan näkökulmasta, mutta yhdistyksen tulee pystyä tarjoamaan asiantuntevaa palvelua omistajan tavoitteista riippumatta."