Eläköitymisiä ja uusia tehtäviä

05.3.2020

Kevään aikana Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan henkilöstössä tapahtuu muutoksia. Ruokolahden toimipisteen pitkäaikainen metsäasiantuntija Kimmo Hanhisalo jää eläkkeelle 1.4. alkaen. Kimmon työtä on jo ryhtynyt jatkamaan 25-vuotias metsätalousinsinööri Anni Särkelä.

Myös kiinteistönvälittäjä Erkki Kivistö eläköityy kesän korvalla. Erkin kymmenien vuosien kokemuksen paikkaamiseen sopii vain toinen Erkki, siksipä Erkki Jääskeläinen on ryhtynyt täysipäiväiseksi kiinteistönvälittäjäksi. Jääskeläinen on toiminut pitkään Rautjärven alueen metsäasiantuntijana. Rautjärven alueen metsänomistajia palvelee tätä nykyä Jari Kansonen.

 

Ruokolahdelta interreilaamaan

Tänä vuonna aprillipäivänä metsäasiantuntija Kimmo Hanhisalo ei narraa vaan jää lähes 35 metsätyövuoden jälkeen ansaitulle eläkkeelle. Ruoholahden metsät ovat tulleet omiakin taskuja tutummiksi: - Kun tulin vuonna -85 taloon silloisen eläköityneen henkilön tilalle, mietin työuraa, joka hänellä silloin oli jo takana. Nyt sitä ollaan samassa asemassa itse, Hanhisalo naurahtaa.

Kysyttäessä parasta asiaa uran ajalta, Hanhisalo vastaa empimättä asiakkaiden luottamuksen. – Tuntuu hyvältä, kun koet olevasi merkittävä ihminen monelle, sillä puhutaan isoista asioista, kun puhutaan metsäasioista. Tehdään päätöksiä, joiden kanssa elää isä ja tulevaisuudessa myös lapset. Olen päässyt työskentelemään jatkuvuuden kanssa.

Kun tietyllä alueella on tehnyt töitä pitkän aikaa, on selvää, että joidenkin metsien kohtaloa miettii vielä eläköitymisen jälkeenkin. – Jatkajani Anni Särkelän kanssa olemme jo ehtineet yhdessä tutustua joihinkin metsänomistajiin ja nyt ajankohtainen veroilmoitusten teko opettaa uutta metsäasiantuntijaa hyvin tuntemaan talojen tavat.

Suunnitelmia tuleville eläkepäivillekin on jo. -Ensin otetaan ihan levon kannalta ja koitetaan sisäistää iso muutos. Sitten harkitaan samaan aikaan eläköityvän vaimon kanssa interreilaamista, kun on kerrankin aikaa, hän tuumaa.

Jääskeläinen siirtyy kiinteistönvälittäjäksi

Rautjärvellä 30 vuotta metsäasiantuntijana toiminut Erkki Jääskeläinen siirtyy kiinteistönvälittäjäksi Kaakkois-Suomen Metsätilat LKV:lle Erkki Kivistön jäädessä eläkkeelle. Jääskeläinen suoritti vaativan LKV-kokeen kirkkaasti. – Kävin Kuopiossa aluksi kiinteistönvälittäjän ammattitutkinto koulutuksen, joka antoi hyvät pohjat kokeeseen. Tietysti myös asiantuntijan työssä tulee paljon tutuksi asioita, jotka kaupunkilaiskiinteistönvälittäjälle ovat uutta, kuten kuolinpesien asian hoidot ynnä muut, Jääskeläinen kertoo.

Jääskeläisen toiminta-alue tulee olemaan koko Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan toiminta-alue ja toimisto löytyy Ruokolahdelta ja Lappeenrannasta. – Kyllähän tämä tuo uusia haasteita työhön, vaihtelua. Työ tulee olemaan nopeatempoisempaa kuin aiemmin, mutta toisaalta taas saan jatkaa tuttujen ihmisten kanssa työskentelyä. Toisesta näkökulmasta tosin, Jääskeläinen naurahtaa ja kiittelee tuttuja asiakkaita: - Parasta asiantuntijan työssä ovat olleet ihmiset, eteläkarjalaiset ihmiset. Heidän kanssaan on tullut äärimmäisen hyvin juttuun.

Jari Kansonen jatkaa Jääskeläisen saappaissa

Lappeenrannasta kotoisin oleva Jari Kansonen siirtyy Erkki Jääskeläisen tilalle metsäasiantuntijaksi Rautjärven alueelle. Kansonen on aiemmin hoitanut Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan ja Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy:n reunametsien käsittely -hanketta sekä hoitanut metsäasiantuntijoiden tuurauksia.

Kansonen valmistui Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2012 ja toimi sen jälkeen yrittäjänä Etelä-Karjalan alueella. – Metsäala tuli valittua, kun metsä on ollut aina lähellä ja on kiinnostava ala, suunnistusta aktiivisesti harrastava Kansonen kertoo. Vapaa-ajan täyttävät myös hiihto, jääkiekko sekä kalastus.

Tulevaa metsäasiantuntijan uraa Kansonen odottaa mielenkiinnolla: - Toivon, että asiakkaat ovat rohkeasti yhteydessä. Katsotaan heidän tilanteeseen ja tavoitteisiin sopivat keinot metsänhoidon suhteen, hän vinkkaa.