Metsänomistaja vaatekaupoilla

Petra Heikkilä 01.8.2022

Välineurheilua 

Tekstiiliurheilu on sana, jota olen aina vierastanut. Minulle on nyt ihan sama missä rytkyissä sitä harrastaa. Tai ainakaan merkillä ei ole väliä, kunhan tuote on tilanteeseen sopiva. Tästä huolimatta rupesin googlailemaan metsurin vehkeitä. Jos ja kun keväällä lähdetään raivaussahan kanssa metsään niin pitäähän sitä olla tarkoitukseen sopivat vaatteet. 

Metsuripaketin perässä kaupoille  

Löysinkin paikallisesta pienkonemyymälästä tarjouspaketin, jossa oli housut, takki ja kypärä. Ihan hetken mielijohteesta ajelin paikalle ja kävin sovittamassa. Impulsiivisena henkilönä vetäisin sitten haalarit jalkaan ihan siinä kaupan puolella. Ensin meinasin, että onkohan myyjä ihan seonnut, kun hänen antamat haalarimalliset housut vaikutti enemmän talvimallilta kuin semmoisilta missä on kiva metsässä hikoilla. Olin väärässä. Niissä olikin viiltosuoja, joka teki housuista vähän painavammat ja tukevammat. Myyjä sanoi, että nyt voi vetää vaikka sahalla jalkaan, mutta perui suosituksen samantien. Moottorisaha onkin itselle vähän arveluttavampi kapistus, jos vaikka ensin kokeilisi raivaussahaa, siinä kun se vaarallinen osa on siellä puolentoista metrin päässä eikä siinä käden ulottuvilla.  

Sopivaa raivaussahaa etsimässä 

Iskältä jäi Johnseredin punainen raivaussaha. En muista, että olisin koskaan nähnyt sitä käytössä. Siihen oli ostettu ihan uudet valjaat mutta joku vika siinä sahassa oli. Käytin sen huollossa, jossa oltiin sitä mieltä, että uutta vaan hyllystä. Harmistuin, mutta otin kuitenkin raivarivanhuksen kotiin, kai sitä jossain voi käyttää. Ainakin siitä lähti ääntä. Itse en sitä uskalla käyttää, sen verran arveluttava vehje.  

Vaateostoksesta innostuneena aloin tutkimaan myös uusia raivaussahoja, joita oli pitkä rivi. Halvimmillaan raivarin saa seitsemään sataan ja siitä ylöspäin löytyi sitten esimerkiksi lämmitettyä kahvaa. Ihmettelin mielessäni mutta olin hiljaa. Ehkä mennään ihan jollain perusvehkeellä, kun asia on muutenkin ihan uusi. Jos oikein innostuu niin sitähän voi sitten upgreidata vehkeitään.  

Sahan käyttöön tehoa Metsänhoitoyhdistyksen raivaussahakurssilta 

Ostinkin sitten lahjaksi itselleni raivaussahan, joka vielä kiiltelee uutuuttaan ja odottaa ensitestauksia. Mielessä siintelee jo kuva, jossa istun auringonpaisteessa kannon nokassa juomassa termarikahvia ja ihastelemassa kätteni jälkiä. Hmm… mikäs se Kemeratuki taas olikaan :) ja sopivasti pääsen opettelemaan sahan käyttöä, kun oma Mhy järjestää raivaussahakurssinkin! 

 

Petra bloggaa metsänomistamisesta, lue lisää Petra blogista >> 

Katso kaikki tulossa olevat Metsänhoitoyhdistysten tapahtumat ja koulutukset koko maassa >> 

Metsästä lumoutunut Kymenlaaksolainen jolle metsä on rauhoittumisen paikka.