Kesä on hyvää aikaa koko perheen metsäretkelle

Valtakunnallinen

Lasten kanssa metsäretkellä

Kevät on jo täällä ja kesä aivan nurkan takana. Syreenit ja tuomet alkavat pian kukkia ja tuoksua, metsänuudistusalueilla tehdään viljelytöitä, pelloilla kasvaa heinä ja vilja ja muutamilla laitumilla kirmaavat ilahduttavasti lehmät. Lapset ja nuoretkin päästetään pian opiskelujen parista ”kesälaitumille”.

Metsäretkellä jälkipolven kanssa voi tehdä havaintoja metsästä ja miettiä metsänomistamisen merkitystä

Nyt on oiva hetki tehdä koko perheen metsäretki ja vanhempien kertoa lapsilleen tarkemmin omista metsistä. On hyvä viedä jälkipolvi ajoissa tutustumaan, sillä juuri he saattavat aikanaan olla metsänomistajia. Metsäkävelyn aikana voi kertoa metsän kehitysvaiheista, metsänkasvatuksen aikana tehdyistä ja tehtävistä toimenpiteistä ja samalla havainnoida mitä muuta mielenkiintoista metsässä löytyy. Vanhempia lapsia voi perehdyttää enemmän metsänomistamiseen sekä metsätalouden merkitykseen.

Kaverit mukaan ja tietenkin hyvät eväät!

Mukaan metsäretkelle kannattaa myös kysyä naapurin lapsia tai muita omien lasten kavereita. Usein lapset saadaan paremmin mukaan, jos kaverikin voi tulla. Ja tietysti makoisat eväät mukaan!

Metsässä kaikki vihreä kasvaa nyt kovasti. Ja metsän tuoksu! Pian on kielojen aika. Saatat yllättää pienen jäniksenpoikasen tai lintupoikueen retkelläsi. Perhoset ja hyönteiset ovat liikkeellä, myös hyttyset ovat pikkuhiljaa ilmestyneet inisemään. Metsässä on elämää.

Metsissä liikkuminen lisää hyvää oloa – ja on tärkeää myös oman luontosuhteen kehittymiselle

Metsissä liikkuminen lisää hyvänolon tunnetta ihan jokaiselle, mutta lapselle luonnossa liikkuminen on tärkeää luontosuhteen kehittymiselle. Lapsen havainnot ja elämykset metsässä luonnon keskellä auttavat vähitellen ymmärtämään ympärillään olevaa elämää ja arvostamaan luonnon monimuotoisuutta. Samalla syntyy muistoja ja lapselle muodostuu ikioma luontosuhde. Kaikenlainen metsissä seikkailu, soilla samoilu tai rannoilla istuskelu kehittää sidettä ihmisen ja luonnon välille. Metsäretkellä voi leikkiä, innostua, ilahtua, kertoa metsään liittyviä tarinoita, havainnoida, tutkia, haaveilla, rauhoittua ja ennen kaikkea - olla metsässä ja oppia tuntemaan se!                                                                

Liittyvät bloggaukset

 1. Edunvalvontavaltuutus on tulevaisuuden turva metsänomistajalle

  Metsänomistajan edunvalvontavaltuutus – miksi varautuminen kannattaa

  Metsäjuristi Ulla Pakarinen

  Ulla Pakarinen

  Valtakunnallinen

  Miten metsäasioita hoidetaan, jos ei itse siihen kykene? Edunvalvontavaltuutuksella voi valtuuttaa valitsemansa henkilön tekemään myös metsien hoitoon liittyviä päätöksiä tilanteessa, jossa oma toimintakyky on heikentynyt.

  Lue lisää
 2. Mitä Mhyn puukauppapalvelut antaa metsänomistajalle?

  Mitä Mhyn puukauppapalvelut antaa metsänomistajalle?

  Harri Huupponen

  Valtakunnallinen

  Metsänomistajat, voitte luottaa siihen, että saatte puuerällenne varmasti sopivan ja arvojenne mukaisen puukaupan. Mhyt ovat siinä tukenasi. Metsänomistaja on toiminnan keskiössä, koska kaikki lähtee siitä, minkälainen metsäsuhde metsänomistajalla on.

 3. Äänestä metsänomistajamisen puolesta

  Käytetään ääntämme vaaleissa

  Mikko Tiirola

  Valtakunnallinen

  Yhdenkään metsänomistajan ei kannata jäädä nukkumaan vaalipäivänä. Käytetään ääntämme. Meitä on 600 000.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset