Auranmaa yhdistyy Metsänhoitoyhdistys Salometsään

auranmaa

Metsänhoitoyhdistys Auranmaan toiminta alkoi nykyisessä muodossaan vuoden 2001 alussa, jolloin Kosken Tl, Pöytyä-Auran ja Yläneen metsänhoitoyhdistykset yhdistyivät. Metsänhoitoyhdistys Auranmaan juuret alkavat kuitenkin jo 1920-luvulta. Maailman on muuttunut niistä ajoista paljonkin, vaikka metsänhoitoyhdistyksen toiminta on säilynyt pääpiirteissään samankaltaisena. Samat asiat kuin vuonna 2001 aikaansaivat yhdistymisen, aiheuttavat muutoksia tänäkin päivänä. Kilpailu metsänhoito- ja puukauppapalveluista on lisääntynyt. Metsänomistajien edunvalvonta tarvitsee aiempaa enemmän resursseja. Näistä syistä johtuen Metsänhoitoyhdistys Auranmaa yhdistyy vuoden 2025 alussa Metsänhoitoyhdistys Salometsään. Molempien yhdistysten valtuustot tekivät yhdistymispäätöksen kevään kokouksissaan.

Yhdistymisellä on tarkoitus parantaa jäsenten palvelua ja edunvalvontaa sekä tehostaa toimintaa. Isommassa yhdistyksessä pystymme palvelemaan metsänomistajia entistä monipuolisemmin kilpailukykyiseen hintaan. Metsänhoitoyhdistys Auranmaan jäsenet siirtyvät vuoden 2025 alusta Metsänhoitoyhdistys Salometsän jäseniksi. Jäseniltä muutos ei vaadi toimenpiteitä.

Tommi Laurila toiminnanjohtaja, Metsänhoitoyhdistys Auranmaa

Marja Lahti hallituksen puheenjohtaja, Metsänhoitoyhdistys Auranmaa

Ajankohtaista

  1. Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

    Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

    Valtakunnallinen

    Ehdotus vanhojen metsien kansallisiksi kriteereiksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kriteereitä on valmisteltu, koska EU:n biodiversiteettistrategian mukaan EU:ssa jäljellä olevat luonnontilaiset metsät ja vanhat metsät on suojeltava tiukasti. Suojelun toteuttamiseksi on määriteltävä, mitkä metsät ovat luonnontilaisia metsiä ja mitkä vanhoja metsiä.

    Lue lisää
  2. EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

    EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

    Valtakunnallinen

    EU:n ennallistamisasetus tulee pian voimaan, sillä se on hyväksytty sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaita edustavassa neuvostossa. Voimaantulon myötä asetuksen toimeenpano on Suomessakin aloitettava. MTK on tehnyt asiassa aktiivista edunvalvontaa jo usean vuoden ajan. Vaikuttamistyö jatkuu myös toimeenpanovaiheessa.

  3. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

    Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

    Valtakunnallinen

    OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset