Metsäveroilmoitus

Metsäveroilmoitus

Tuntuuko verolomakkeiden täyttö hankalalta? Metsäveroilmoitus ja alkutuottajan kausiveroilmoitus eli alv-ilmoitus tehdään kerran vuodessa. Asiat unohtuvat helposti vuoden aikana. Autamme mielellämme veroilmoitusten täytössä tai teemme ne kokonaan puolestasi toimittamiesi tositteiden ja tietojen perusteella. Muistathan, että kaikkia metsänomistajia verotetaan puunmyyntitulojen perusteella.

Kysy lisää tästä palvelusta

Valitse tai hae oma metsänhoitoyhdistyksesi.
 
Hakuusi sopivat metsänhoitoyhdistykset:

Metsäveroilmoitus

Metsätalouden myyntitulot ovat pääomatuloa ja veroa maksetaan pääomatulon veroprosentin mukaisesti.  Metsätalouden tuloista ja menoista on pidettävä muistiinpanoja, jotka tulee säilyttää viisi vuotta verotuksen päättymisestä. Muistiinpanoja ja tositteita ei lähetetä veroilmoitusten yhteydessä verottajalle. Veroviranomaiset voivat kuitenkin pyytää muistiinpanoja liitteineen tarkastettavaksi, joten esim. vuoden 2012 muistiinpanot liitteineen tulee säilyttää 2018 vuoden loppuun saakka.

Menot kannattaa kirjata aina ylös, vaikkei tuloja kalenterivuonna olisikaan. Verottaja ottaa alijäämän huomioon vähentämällä sen verovelvollisen muista pääomatuloista tai alijäämähyvityksenä ansiotulojen veroista.

Lisätietoa metsätalouden verotuksesta saat veroasiantuntijoiltamme sekä 2C-lomakkeen täyttöohjeesta sekä Verohallinnon sivuilta www.vero.fi ( » Vero-ohjeet » Verotustietoa yritysasiakkaille » Maatalousyrittäjä ja metsänomistaja) Verohallinnon julkaisemat täyttöohjeet kannattaa lukea huolella. Niistä löytyy vastaukset useimpiin metsäverotusta koskeviin kysymyksiin.

Katso videolta, miten näppärästi veroilmoituksen täyttö sujuu.


Tee tilaus tai kysy lisää metsänhoitoyhdistykseltä