Metsänomistajien SM-metsätaitokilpailut

Metsänomistajien SM-metsätaitokilpailut

Metsänomistajien SM-metsätaitokilpailut

Metsänomistajien SM-metsätaitokilpailut järjestetään tänä vuonna Mhy Uusimaan alueella Mäntsälässä. Kilpailukeskuksena on Mäntsälän Suurlava, Maisalantie 7, 04600 Mäntsälä. Autolla kisapaikalle Helsingistä on noin 60 km, Lahdesta noin 50 km.

Tapahtuman tarkoituksena on aktivoida metsäomistajia, metsänomistajien tietojen ja taitojen tunnustaminen sekä omatoimisuuden lisääminen. Samalla lisätään yksityismetsätalouden tunnettuutta.

SM-mitaleja ratkotaan neljässä sarjassa: naiset, miehet, joukkue ja nuoret (alle 18-v.).

Joukkueeseen voidaan ilmoittaa korkeintaan neljä osanottajaa. Jos osanottajia on neljä, niin joukkueessa on oltava molempia sukupuolia. Joukkuekilpailussa tulokseen lasketaan mukaan joukkueen kolmen parhaimman jäsenen tulos.

Kilpailureitti on tulevana syksynä runsaan kahden kilometrin mittainen maastopolku, jonka varrelta löytyvät merkatut koealat tehtävineen. Tehtäviä on 14 ja lisäksi 70 rungon leimaus. Tehtävät kartoittavat hyvin monipuolisesti metsään liittyviä asioita: kasvupaikka, puuston ikä, pituus ja määrä, taimikon hoitotarve ja metsikön käsittely.

Metsätaitoilua pääsee harjoittelemaan juhannusviikolla Rajamäen maisemissa. Tuon tapahtuman yhteyteen liitämme kurssin, jolla opetamme metsätaitoilun mittaustaitoja.

Sähköpostitse kysymyksiin vastaa kilpailun johtaja Jarmo Sulopuisto (jarmo.sulopuisto@mhy.fi) ja ratamestari Antti Alho (antti.alho@mhy.fi).

Päivitämme lisätietoja kevään 2017 aikana.